Diljem svijeta 8. svibnja obilježava se Svjetski dan Crvenoga križa i Crvenoga polumjeseca u znak počasti Henryju Dunantu, utemeljitelju Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, koji je na taj dan rođen.

Svjetskim danom Crvenoga križa i Crvenoga polumjeseca u Hrvatskoj započinje Tjedan Crvenoga križa koji traje do 15. svibnja. U tom Tjednu društva Crvenoga križa diljem Hrvatske provodit će brojne korisne aktivnosti kako bi se građani upoznali s djelovanjem Hrvatskog Crvenog križa i njegovog 131 društva.

Središnje događanje rovinjskog Crvenog križa je Eko akcija, u suradnji sa Klubom za podvodne aktivnosti, koja će se održati ovu subotu, 11.5. Eko akcija je i humanitarnog karatkera jer će se skupljati novčana pomoć za kupnju “stajalice – vertikalizatora” za našeg maloljetnog sugrađanina Nedžada kahvića kako bi mu na taj način pružili priliku da se osloni na noge i prohoda.

 

Svim volonterima, darivateljima krvi, članovima, donatorima i svim ljudima koji na bilo koji način pružaju podršku humanitarnom djelovanju, Gradsko društvo Crvenog križa Rovinj čestita Svjetski dan Crvenoga križa i Crvenoga polumjeseca!

 

 

Kontakt

De Amicis 11A, 52210 Rovinj
info@crvenikrizrovinj.hr