„Zdravlje je stanje potpunog fizičkog, psihičkog i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.“ (Andrija Štampar, 1926. godine)

Gradsko društvo Crvenog križa Rovinj, u okviru zdravstveno preventivnog programa, radi na prosvjećivanju građana te zdravstvenom odgoju djece i mladeži.
U okviru obaveznih zajedničkih akcija svih razina Hrvatskog Crvenog križa provodi sljedeće aktivnosti:
-Nordijsko hodanje u sklopu projekta “Korak za srce”
-Edukacija prve pomoći za učenike osnovnih i srednjih škola i obilježavanje Svjetskog dana prve pomoći (druga subota u rujnu)
-Akcija mjerenja krvnog tlaka i šećera
-Radionice o zdravlju i podjela edukativnog materijala
Uloga društava Crvenog križa osobito je istaknuta u potpori javnom zdravstvu, a u izvanrednim stanjima može organizirati i preostali dio zdravstvene zaštite.

POSUDIONICA MEDICINSKIH POMAGALA

Posudionica medicinskih pomagala Gradskog društva Crvenog križa Rovinj omogućava besplatno posuđivanje medicinskih pomagala. Namijenjene su osobama s trajnim invaliditetom: oboljelima od kroničnih bolesti, palijativnim bolesnicima, nepokretnim gerijatrijskim bolesnicima, kao i bolesnicima koji su privremeno nepokretni zbog oporavka od operativnih zahvata, lomova ekstremiteta te naglo oboljelim osobama.
Trenutno su na raspolaganju sklopivi bolnički kreveti.

KLUB LIJEČENIH ALKOHOLIČARA ROVINJ (KLA)

Klub liječenih alkoholičara osnovan je 1978. godine te djeluje u sustavu Crvenog križa Rovinj na način da Grad Rovinj iz proračunskih sredstava osigurava GDCK Rovinj sredstva za stručni rad i provođenje programa Kluba.
Predsjednik Kluba je Ilić Andro, a terapeutkinja Tanja Blagonić. Na redovnim sastancima provode se i razvijaju principi samopomoći i samozaštite u cilju što duže apstinencije i edukacije o vlastitoj bolesti i mogućnosti liječenja. Kroz razgovor u Klubu, stariji apstinenti prenose iskustvo na mlađe članove kako bi se u obitelji liječenih alkoholičara popravila kvaliteta življeja. Zadatak članova i terapeuta se odnosi na davanje informacija o posljedicama prekomjernog konzumiranja alkohola, na pružanje pomoći u liječenju, kao i na rehabilitaciji i resocijalizaciji alkoholičara i članove njihovih obitelji.
Klub obuhvaća članove (liječene alkoholičare) sa područja Rovinja i općina Kanfanar, Bale i Žminj.
KLA radi svake srijede 18 – 20 sati u prizemnim prostorijama Doma zdravlja.

 

Kontakt

De Amicis 11A, 52210 Rovinj
info@crvenikrizrovinj.hr
052 811 105   /   099 438 6220