Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Rovinj sklopilo je Ugovor o doniranju hrane 20. travnja 2021. godine s Kaufland Hrvatskom k.d. , te započinje preuzimanje i podjelu proizvoda pred kraj roka valjanosti ( zdravstveno ispravno voće i povrće, pekarski proizvodi i ostalo) korisnicima Gradskog društva Crvenog križa Rovinj.

Mogućnost ovakve suradnje osigurali smo kao registrirani Posrednik u doniranju hrane. Gradsko društvo Crvenog križa Rovinj upisano je u Registar posrednika u doniranju hrane Ministarstva poljoprivrede sukladno Pravilniku o uvjetima, kriterijima i načinima doniranja hrane što omogućuje prikupljanje hrane od strane proizvođača i trgovačkih lanaca koja je pred istekom roka, odnosno, hrane koja nije prikladna za prodaju zbog nedostataka u kvaliteti, pakiranju, označivanju, masi ili zbog drugih sličnih razloga koji ne utječu na sigurnost hrane. Sustav doniranja hrane propisan je sa svrhom i ciljem sprječavanja uništavanja velikih količina hrane, zaštite okoliša i pomoći krajnjim primateljima.

Proizvode će GDCK Rovinj preuzimati ponedjeljkom i petkom te će sukladno količini dobivene pomoći istu razvrstavati u pakete. Ovisno o isporukama Kauflanda zaprimljena količina rasporedit će se po područjima djelovanja Društva.

Prva donacija je zaprimljena u petak 23.4 ., te je iznosila je 44,3 kg voća i povrća koje smo podijelili korisnicima na području Grada Rovinja. Veselimo se novoj suradnji za dobrobit naših korisnika.

Godišnje se u Republici Hrvatskoj baci gotovo 400.000 tona hrane, što je ogromna brojka, pogotovo ako se uzme u obzir činjenica da su tisuće ljudi u riziku od siromaštva. Rasipanje hrane predstavlja, ne samo socijalni i moralni, već i ekološki problem. Svi zainteresirani donatori mogu se javiti direktno u Gradsko društvo Crvenog križa Rovinj kako bi se dogovorilo preuzimanje viškova hrane, na telefon 052/811-105 ili adresu elektroničke pošte: info@crvenikrizrovinj.hr

 

Kontakt

De Amicis 11A, 52210 Rovinj
info@crvenikrizrovinj.hr
052 811 105   /   099 438 6220