Pitanje dobrote ili zla u ljudskom rodu oduvijek je bilo predmet razmišljanja velikih mislioca. I nekako se uvijek provlačio opći zaključak kako svaki pojedinac svojim djelovanjem, a ne tek pasivnim promatranjem, može pomoći da prevlada dobro. Mnogi pojedinci, ustanove, humanitarne organizacije nastoje svojim radom i zalaganjem poticati dobrotu u ljudima i pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija, bez obzira radi li se o hrani, smještaju, krvi ili bilo kojoj drugoj situaciji u kojoj je ljudima neophodna pomoć. U tome možda više od svih prednjači najveća humanitarna organizacija u svijetu – Međunarodna federacija društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, koja diljem svijeta broji 192 članice, a čiji je dio i Hrvatski Crveni križ.

Hrvatski Crveni križ obilježio je 25. listopada – Dan dobrovoljnih davatelja krvi. Na taj je dan 1953. u Željezari Sisak provedena prva akcija dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji Hrvatskog Crvenog križa. Dan dobrovoljnih darivatelja krvi prilika je da ukažemo na značaj i važnost jedne od najvažnijih aktivnosti Hrvatskog Crvenog križa, darivanje krvi, te iskažemo zahvalnost svim darivateljima i darivateljicama za njihovu plemenitost, humanost i ljubav prema čovjeku koju pokazuju darujući ono najvrjednije što čovjek može dati.

Još jednom čestitke našim zaslužnim jubilarnim darivateljima krvi; Divnom Mandušiću za 100 puta, Branku Kablaru i Elvisu Matoševiću za 75 puta darovanu krv.

“Najljepša stvar koju čovjek može učiniti je biti drugome koristan.”

 

 

Kontakt

De Amicis 11A, 52210 Rovinj
info@crvenikrizrovinj.hr
052 811 105   /   099 438 6220