Medicinska i ortopedska pomagala neizostavni su dio osoba s trajnim invaliditetom. Susrećemo se svakodnevno da ta ista pomagala postaju nedostupna za mnoge osobe s invaliditetom ili osobe na oporavku od ozljeda ili bolesti. Pomagala moraju biti dostupna radi podizanja kvalitete života kako za osobe kojima su pomagala prijeko potrebna tako i za njihove bližnje.

Od 2014. godine gradsko društvo Crvenog križa Rovinj omogućuje besplatnu posudbu ortopedskih i medicinskih pomagala. Pomagala su namijenjena osobama sa trajnim invaliditetom: oboljelima od kroničnih bolesti, palijativnim bolesnicima, nepokretnim gerijatrijskim bolesnicima kao i bolesnicima koji su privremeno nepokretni zbog oporavka od operativnih zahvata, lomova ekstremiteta te naglo oboljelim osobama.

Riječ je o programu kojim besplatno posuđujemo medicinska pomagala osobama koje se nalaze u kućnoj njezi, a na pomagalo koje im je potrebno ne ostvaruju pravo, čekaju ostvarenje prava ili to pravo prema Pravilniku o ortopedskim i drugim pomagalima ne postoji. Provodi se uz veliku volontersku pomoć koji prevoze i montiraju pomagala. Gradsko društvo Crveni križ Rovinj trenutno raspolaže sa 3 električna medicinska kreveta. Pomagala se posuđuju na duži vremenski period, a korisnici ih vraćaju nakon što im pomagala nisu više potrebna.

Cilj programa je prikupiti što više novčanih sredstava i osigurati još medicinskih kreveta kao i ostalih pomagala.

Barkod za donaciju za kupnju novih ortopedskih pomagala možete naći ovdje:

ili uplatiti na žiro-račun:

IBAN: HR4324070001128020912

Model: HR00            Poziv na broj primatelja: 2511      Opis plaćanja: donacija za ortopedska pomagala

Za uplate iz inozemstva:

SWIFT: OTPVHR2X

 

 

 

 

Kontakt

De Amicis 11A, 52210 Rovinj
info@crvenikrizrovinj.hr
052 811 105   /   099 438 6220